Pelletkachel kopen Tegelen

Vergelijk installateurs pelletketels Tegelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tegelen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina vind jij handige adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 5931

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Je kunt denken aan: type woning, het stoomniveau, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5931
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tegelen zeker een goede optie. Dat kan zijn de Pidra 13 Dorica Idra van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Venloverbruikt 3000 kWh stroom plus nog eens 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €159,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tegelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Tegelen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tegelen

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in tegelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Tegelen. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tegelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Tegelen?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • B9S / ELISA B9 (L’Artistico), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P943 M (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • OMEGA (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Tegelen. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5930, 5931, 5932.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!