Pelletkachel kopen Belfeld

Vergelijk installateurs pelletketels Belfeld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Belfeld kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina doorzoek jij waardevolle details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5951

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Belfeld zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de CANALIZZATA ELENA RAFFY van het merk TSPOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Venlogebruikt 3000 kWh stroom plus 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €159,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Belfeld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Belfeld waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Belfeld

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende installatie: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in belfeld

Plekken in de buurt:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot je woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en maak een keuze voor een erkende installateur in Belfeld. Let op referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Belfeld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Belfeld?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • B10 / I-STOVE B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • IP 7 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO MODENA (Ferroli), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Belfeld. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5950, 5951.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!