Pelletkachel kopen Lomm

Vergelijk installateurs pelletketels Lomm

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lomm kopen biedt jou de kans om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze vergelijker ontdek jij omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5943

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lomm een uitstekende optie. Dat kan zijn de Aqua 14 Style Elegance van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Venloverbruikt 3000 kWh stroom plus nog eens 3000 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lomm vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lomm waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lomm

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante keuze: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in lomm


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen ten aanzien van jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een uitstekende installateur in Lomm. Check de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lomm


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Lomm?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €600 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • B8N / CORY B8 (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • P943-S M (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • VEGA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lomm. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5943.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!