Pelletkachel kopen Steyl

Vergelijk installateurs pelletketels Steyl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steyl kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze website check je waardevolle adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5935

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteVenlo
Postcode5935
Netnummer077 (+3177)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Steyl zeker een goede optie. Denk aan de LW up 15 Monde LW van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Venloverbruikt 3000 kWh stroom en stookt 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €159,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Steyl vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Steyl waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Steyl

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in steyl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen inzake het woonobject. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Steyl. Let op beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Steyl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Steyl?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen de €400 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • B8N / ELY B8N (L’Artistico), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • P980 (Gruppo Piazzetta), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • ORIONE (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Steyl. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5935.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!