Pelletkachel kopen Velsen

Vergelijk installateurs pelletketels Velsen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velsen kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker bekijk je handige details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1991

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velsen zeker een goede optie. Denk aan de Slim Quadro Idra van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Velsengebruikt 2720 kWh stroom en nog eens 2720 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €143,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Velsen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Velsen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Velsen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in velsen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen speciale vragen inzake jouw huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook factoren als ambiance en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Velsen. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Velsen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Velsen?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €700 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rocca (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Ile (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Velsen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1990, 1991, 1992.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente