Pelletkachel kopen Uitgeest

Vergelijk installateurs pelletketels Uitgeest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uitgeest kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool bekijk jij accurate adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 1911

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uitgeest zeer interessant. Dat kan zijn de Lyon van het merk EcomasaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Uitgeestconsumeert 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €152,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Uitgeest vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Uitgeest waar experts u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in februari 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Uitgeest

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in uitgeest

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. je woonobject. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook facetten als ambiance en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een goede installateur in Uitgeest. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uitgeest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Uitgeest?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €950 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Peralba (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Icona Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Giada Maiolica 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Uitgeest. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1910, 1911.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!