Pelletkachel kopen Santpoort-Noord

Vergelijk installateurs pelletketels Santpoort-Noord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Santpoort-Noord kopen stelt jou in staat om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 2071

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Santpoort-Noord zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Viola 85 S-line van het merk QlimaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Velsenverbruikt 2720 kWh stroom plus 2720 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €143,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Santpoort-Noord vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Santpoort-Noord waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Santpoort-Noord

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende optie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in santpoort-noord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over je woning. U kunt denken aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Santpoort-Noord. Vraag om recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Santpoort-Noord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Santpoort-Noord?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €600 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 9.3 (CADEL SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 70 slim (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Santpoort-Noord. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2070, 2071.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!