Pelletkachel kopen Velserbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Velserbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velserbroek kopen opent nieuwe deuren om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl ontdek je veelzijdige toelichtingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 1991

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende aspecten. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velserbroek zeker een goede optie. Denk aan de Pian Glass van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Velsenverbruikt 2720 kWh stroom en stookt 2720 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €143,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Velserbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Velserbroek waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Velserbroek

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in velserbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen m.b.t. het huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een goede installateur in Velserbroek. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Velserbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Velserbroek?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €650 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CADEL ELISE PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Velserbroek. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1990, 1991, 1992.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!