Pelletkachel kopen Driehuis

Vergelijk installateurs pelletketels Driehuis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driehuis kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt meerdere installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je praktische info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1985

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke zaken. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Driehuis zeer interessant. Bijvoorbeeld de EVA van het merk LAST CALOR-Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Velsenverbruikt 2720 kWh stroom plus 2720 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €143,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Driehuis vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Driehuis waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Driehuis

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in driehuis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste experts doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een goed bekendstaande installateur in Driehuis. Vraag om referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Driehuis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Driehuis?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan honderden pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €500 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CADEL PRINCE (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Driehuis. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1985.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!