Pelletkachel kopen Beverwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Beverwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beverwijk kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website tref jij actuele raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1941

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Belangrijk zijn: type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beverwijk zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Cherie UP H van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Beverwijkverbruikt 2690 kWh stroom en 2690 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €137,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Beverwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de mensen overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Beverwijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beverwijk

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in beverwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over je woning. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Beverwijk. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beverwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Beverwijk?

Hedendaags vind je diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Extra stove 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Insert Idra Maxi (Thermorossi), vermogen 24,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Beverwijk. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente