Pelletkachel kopen Santpoort-Zuid

Vergelijk installateurs pelletketels Santpoort-Zuid

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Santpoort-Zuid kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website bekijk je bruikbare aanbevelingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2082

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Santpoort-Zuid misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de LX up 12 Drum van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Velsengebruikt 2720 kWh stroom plus nog eens 2720 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €143,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Santpoort-Zuid vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Santpoort-Zuid waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Santpoort-Zuid

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in santpoort-zuid


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen diverse vragen omtrent uw huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies een professionele installateur in Santpoort-Zuid. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Santpoort-Zuid


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Santpoort-Zuid?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • ELISE³ 8.5 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 80 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Santpoort-Zuid. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2080, 2082.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!