Pelletkachel kopen Bergen Noord-Holland

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen Noord-Holland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen Noord-Holland kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je toepasbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 1931

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen Noord-Holland wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Termo Charme van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen Noord-Hollandgebruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Bergen Noord-Holland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Bergen Noord-Holland waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen Noord-Holland

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een bewuste en voordelige optie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in bergen-noord-holland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen over je huis. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Bergen Noord-Holland. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen Noord-Holland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bergen Noord-Holland?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €850 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Winteröfen 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • TOUR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bergen Noord-Holland. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1930, 1931.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente