Pelletkachel kopen IJmuiden

Vergelijk installateurs pelletketels IJmuiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJmuiden kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze website check jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 1971

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in IJmuiden een uitstekende optie. Dat kan zijn de Donna Air 80 US van het merk Royal / PalazzettiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Velsenverbruikt 2720 kWh stroom en 2720 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €143,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel IJmuiden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in IJmuiden waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in IJmuiden

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in ijmuiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen die gaan over jouw woning. Denk aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een geschikte installateur in IJmuiden. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in IJmuiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in IJmuiden?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €800 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL DOGE AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in IJmuiden. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!