Pelletkachel kopen Velsen-Noord

Vergelijk installateurs pelletketels Velsen-Noord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velsen-Noord kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze tool vind je omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 1951

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velsen-Noord iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de MILANO10-KKR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Velsengebruikt 2720 kWh stroom en stookt 2720 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €143,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Velsen-Noord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Velsen-Noord waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Velsen-Noord

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in velsen-noord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen die gaan over uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als en soort kachel en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Velsen-Noord. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Velsen-Noord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Velsen-Noord?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over duizenden pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €950 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL LEAN AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Velsen-Noord. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1950, 1951.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!