Pelletkachel kopen Velsen-Zuid

Vergelijk installateurs pelletketels Velsen-Zuid

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velsen-Zuid kopen opent nieuwe deuren om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina tref jij samengestelde details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1981

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velsen-Zuid iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Hydro Slim 16 kW van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Velsenconsumeert 2720 kWh stroom en 2720 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €143,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Velsen-Zuid vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Velsen-Zuid waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Velsen-Zuid

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in velsen-zuid


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen m.b.t. uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga voor een goede installateur in Velsen-Zuid. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Velsen-Zuid


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Velsen-Zuid?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €500 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL EOLO (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Velsen-Zuid. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1980, 1981.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!