Pelletkachel kopen Heemskerk

Vergelijk installateurs pelletketels Heemskerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heemskerk kopen maakt het mogelijk om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl check jij omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 1961

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Onder andere: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1961
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heemskerk zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heemskerkgebruikt 2750 kWh stroom plus nog eens 2750 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €140,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Heemskerk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Heemskerk waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heemskerk

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in heemskerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen ten aanzien van jouw woning. Relevant zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als de kleur en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Heemskerk. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heemskerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Heemskerk?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • ESA 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 8 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heemskerk. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!