Pelletkachel kopen Oud-Vossemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Oud-Vossemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud-Vossemeer kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze website check jij veelzijdige gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 4698

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met verschillende onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud-Vossemeer iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Garda 9 van het merk CS-ThermosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tholenconsumeert 2960 kWh stroom en 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oud-Vossemeer vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oud-Vossemeer waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud-Vossemeer

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem zorgt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige keuze: minder uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in oud-vossemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen aangaande je woonobject. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook factoren als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Oud-Vossemeer. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oud-Vossemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oud-Vossemeer?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €400 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P189 TH – P189 TH ACS (Gruppo Piazzetta), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Cervino (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Slide 7 (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oud-Vossemeer. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4697, 4698.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!