Pelletkachel kopen Sint-Annaland

Vergelijk installateurs pelletketels Sint-Annaland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint-Annaland kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze pagina bekijk jij omvangrijke informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4697

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint-Annaland zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de NSE (M2) van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tholengebruikt 2960 kWh stroom plus 2960 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €152,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Sint-Annaland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Sint-Annaland waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint-Annaland

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in sint-annaland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent je huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga voor een erkende installateur in Sint-Annaland. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint-Annaland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sint-Annaland?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €950 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • P188 TH 19,6 kW – type SP281-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • WOC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Cherie UP (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sint-Annaland. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4697.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!