Pelletkachel kopen Sint Philipsland

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Philipsland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Philipsland kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij omvangrijke informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4675

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Denk aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Philipsland iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Calla van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tholengebruikt 2960 kWh stroom en nog eens 2960 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €152,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sint Philipsland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Sint Philipsland waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Philipsland

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in sint-philipsland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. je huis. Belangrijk zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een goede installateur in Sint Philipsland. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Philipsland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Philipsland?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €650 en €1500. Je kunt denken aan:

 • MP973 THERMO (Gruppo Piazzetta), vermogen 30,3 [KW], €1515 subsidie.
 • SC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Tiny (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sint Philipsland. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4675.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!