Pelletkachel kopen Bergen op Zoom

Vergelijk installateurs pelletketels Bergen op Zoom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergen op Zoom kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze website doorzoek je handige raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4601

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4601
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergen op Zoom een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Ecofire Lia 6 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergen op Zoomverbruikt 2970 kWh stroom en 2970 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €146,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bergen op Zoom vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders denken na over een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Bergen op Zoom waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bergen op Zoom

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een milieubewuste en besparende installatie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in bergen-op-zoom

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen aangaande het woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Bergen op Zoom. Check de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergen op Zoom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bergen op Zoom?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €450 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Blade (EdilKamin), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • TH 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Fiamma (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bergen op Zoom. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente