Pelletkachel kopen Scherpenisse

Vergelijk installateurs pelletketels Scherpenisse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Scherpenisse kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt meerdere kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website doorzoek je waardevolle raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 4694

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. We spreken over: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Scherpenisse zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de DE 12 AFC van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Tholenconsumeert 2960 kWh stroom en stookt 2960 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €152,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Scherpenisse vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Scherpenisse waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Scherpenisse

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige optie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in scherpenisse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen over je huis. Bijvoorbeeld het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Scherpenisse. Vraag om klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Scherpenisse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Scherpenisse?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €600 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Siria TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • HC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Brio (EdilKamin), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Scherpenisse. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4694.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!