Pelletkachel kopen Poortvliet

Vergelijk installateurs pelletketels Poortvliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Poortvliet kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina ontdek jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 4693

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Poortvliet iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de IDRO-REDON-GL20 van het merk KalorNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tholenconsumeert 2960 kWh stroom en nog eens 2960 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Poortvliet vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Poortvliet waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Poortvliet

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in poortvliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen over je woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Poortvliet. Let op reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Poortvliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Poortvliet?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €450 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sefora TH (Gruppo Piazzetta), vermogen 15,6 [KW], €1400 subsidie.
 • ES 8 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Vintage (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Poortvliet. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4693.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!