Pelletkachel kopen Duiven

Vergelijk installateurs pelletketels Duiven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Duiven kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker check jij handige gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 6921

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Duiven zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Raffaella Idro van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Duivenverbruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €105,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Duiven vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Duiven waar experts u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Duiven

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en besparende mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in duiven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van je woning. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een geschikte installateur in Duiven. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Duiven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Duiven?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €600 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND12K-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Roco (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Duiven. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6920, 6921, 6922.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente