Pelletkachel kopen Spankeren

Vergelijk installateurs pelletketels Spankeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Spankeren kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl bekijk je toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 6956

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Spankeren geen gek idee. Dat kan zijn de Pidra 28 Ionica Idra van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Rhedengebruikt 2730 kWh stroom plus nog eens 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Spankeren vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Spankeren waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Spankeren

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in spankeren

Plaatsen in de buurt:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een professionele installateur in Spankeren. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Spankeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Spankeren?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €800 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Montraux 8 (Nordic Fire), vermogen 6,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 80 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-7 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Spankeren. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6956.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!