Pelletkachel kopen Westervoort

Vergelijk installateurs pelletketels Westervoort

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westervoort kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl vind je waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 6931

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke facetten. Onder andere: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M3810 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€118,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westervoort een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de 98ELITE.10-BAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westervoortverbruikt 2970 kWh stroom en nog eens 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €118,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Westervoort vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Westervoort waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Westervoort

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in westervoort

Plaatsen in de omgeving:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. de woning. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Westervoort. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westervoort


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westervoort?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €800 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Acciaio Modello 12 Canalizatta (AMG S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 60 US (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Westervoort. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6930, 6931, 6932.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!