Pelletkachel kopen Ellecom

Vergelijk installateurs pelletketels Ellecom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ellecom kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website bekijk je veelzijdige info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6955

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ellecom een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Carmen van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Rhedengebruikt 2730 kWh stroom plus 2730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €163,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Ellecom vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Ellecom waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ellecom

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en kostenbesparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in ellecom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen ten aanzien van je woning. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Ellecom. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ellecom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ellecom?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Stylo 8 (Nordic Fire), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Class 90 (Klover), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-3 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ellecom. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6955.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!