Pelletkachel kopen Velp

Vergelijk installateurs pelletketels Velp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velp kopen opent nieuwe deuren om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze website ontdek jij bruikbare gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 6881

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velp misschien we dé oplossing. Denk aan de Classica Plus van het merk ITCNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Rhedengebruikt 2730 kWh stroom plus 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Velp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Velp waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Velp

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in velp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen diverse vragen die gaan over uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga in zee met een goede installateur in Velp. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Velp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Velp?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €850 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 22 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-SONIA28 (Kalor), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Angolo 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Velp. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6880, 6881, 6882, 6883.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!