Pelletkachel kopen De Steeg

Vergelijk installateurs pelletketels De Steeg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Steeg kopen maakt het mogelijk om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker vind jij uitgebreide gegevens die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 6994

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Denk aan: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Steeg zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de DALIA AIR (6 S1) van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Rhedenverbruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel De Steeg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio bewoners denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in De Steeg waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Steeg

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in de-steeg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel experts zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen inzake je huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een geschikte installateur in De Steeg. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Steeg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Steeg?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs verleidelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €500 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Viktor 10 (Nordic Fire), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Belvedere 16 (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-3 DOUBLEDOOR (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Steeg. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6994.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!