Pelletkachel kopen Dieren

Vergelijk installateurs pelletketels Dieren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dieren kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool vind je toepasbare info die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6951

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels allerlei variabelen. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6951
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dieren misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Ecofire Aida 6 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rhedenverbruikt 2730 kWh stroom en nog eens 2730 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Dieren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Dieren waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dieren

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in dieren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake het huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een geschikte installateur in Dieren. Vraag naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dieren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Dieren?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €800 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Saphire NB-B18 (Ningbo Hank’s Heating Appliance Technology Co), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Aura 120 (Klover), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • PS-15-1 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dieren. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6950, 6951, 6952, 6953.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!