Pelletkachel kopen Laag-Soeren

Vergelijk installateurs pelletketels Laag-Soeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Laag-Soeren kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze website tref jij uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6957

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Laag-Soeren iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de ELISE³ 8.5 van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Rhedenconsumeert 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Laag-Soeren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Laag-Soeren waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Laag-Soeren

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in laag-soeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Laag-Soeren. Kijk naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Laag-Soeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Laag-Soeren?

In de huidige situatie zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €600 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Montraux 6 (Nordic Fire), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • Soft 80 (Klover), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-8 (JustFire), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Laag-Soeren. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6957.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!