Pelletkachel kopen Reusel-De Mierden

Vergelijk installateurs pelletketels Reusel-De Mierden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reusel-De Mierden kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van deze pagina ontdek jij waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 5541

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Onder andere: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Reusel-De Mierden zeker een goede optie. Denk aan de ESR 11 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Reusel-De Mierdenverbruikt 3820 kWh stroom en 3820 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Reusel-De Mierden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Reusel-De Mierden waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Reusel-De Mierden

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in reusel-de-mierden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de grootte hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een professionele installateur in Reusel-De Mierden. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Reusel-De Mierden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Reusel-De Mierden?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ready 7 (Efiamma), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • KRISS³ 9.3 (CADEL SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Silent (Thermorossi), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Reusel-De Mierden. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5540, 5541.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente