Pelletkachel kopen Bladel

Vergelijk installateurs pelletketels Bladel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bladel kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website bekijk je actuele adviezen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5531

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5531
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bladel geen gek idee. Denk aan de Redonda Glass 24 van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Bladelverbruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bladel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Bladel waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bladel

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in bladel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen die gaan over het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Bladel. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bladel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bladel?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €900 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vyda (EdilKamin), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • Redonda Glass 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Vitre (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bladel. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5530, 5531.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente