Pelletkachel kopen Lage Mierde

Vergelijk installateurs pelletketels Lage Mierde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lage Mierde kopen maakt het mogelijk om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze vergelijker ontdek je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 5094

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan velerlei aspecten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lage Mierde misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Rittium 7 10kW van het merk Tim SistemOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Reusel-De Mierdenverbruikt 3820 kWh stroom en nog eens 3820 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lage Mierde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lage Mierde waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lage Mierde

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in lage-mierde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over uw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Lage Mierde. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lage Mierde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lage Mierde?

In de huidige situatie zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €550 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Ten (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Anastasia Plus (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Star 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lage Mierde. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5094.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!