Pelletkachel kopen Reusel

Vergelijk installateurs pelletketels Reusel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reusel kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website check je accurate gegevens die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5541

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan specifieke zaken. Onder andere: huis-specificaties, het doel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Reusel geen gek idee. Denk aan de Emma van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Reusel-De Mierdenverbruikt 3820 kWh stroom en 3820 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Reusel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Reusel waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Reusel

Een effectieve en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een duurzame en relatief goedkope beslissing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in reusel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een goede installateur in Reusel. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reusel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Reusel?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €600 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • QUADRA10C (Kalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 18.5 (Fontana SRL), vermogen 16 [KW], €1400 subsidie.
 • Angela (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Reusel. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5540, 5541.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!