Pelletkachel kopen Meierijstad

Vergelijk installateurs pelletketels Meierijstad

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Meierijstad kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website check je omvangrijke raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 5461

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Meierijstad iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Slim 8 van het merk TSPNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Meierijstadverbruikt 3490 kWh stroom en 3490 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €174,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Meierijstad vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Meierijstad waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Meierijstad

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante installatie: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in meierijstad


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen over jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een goede installateur in Meierijstad. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Meierijstad


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Meierijstad?

Tegenwoordig zijn er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €400 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Vyda H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL EOLO (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Slim Quadro 11 (Thermorossi), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Meierijstad. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente