Pelletkachel kopen Hooge Mierde

Vergelijk installateurs pelletketels Hooge Mierde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hooge Mierde kopen is bij uitstek geschikt om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met meerdere type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze tool ontdek je accurate informatie die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 5095

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hooge Mierde iets om te overwegen. Denk aan de LX up 12 Cru-z van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Reusel-De Mierdengebruikt 3820 kWh stroom en stookt 3820 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hooge Mierde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Hooge Mierde waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hooge Mierde

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in hooge-mierde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent het huis. Relevant zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Hooge Mierde. Let op klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hooge Mierde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hooge Mierde?

Hedendaags vind je veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen €900 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Zara plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Fusion 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hooge Mierde. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5095.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!