Pelletkachel kopen Hulsel

Vergelijk installateurs pelletketels Hulsel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hulsel kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website doorzoek je waardevolle aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5096

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hulsel wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Saint Moritz Pidra Supreme van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Reusel-De Mierdengebruikt 3820 kWh stroom en 3820 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €194,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hulsel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hulsel waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hulsel

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in hulsel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je diverse vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in Hulsel. Bekijk de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hulsel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hulsel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Piro (ITC), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Ambra (Elledi), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hulsel. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5096.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!