Pelletkachel kopen Veldhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Veldhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veldhoven kopen biedt jou de kans om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 5501

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5501
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Veldhoven misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de RONDE LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Veldhovenverbruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Veldhoven vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Veldhoven waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Veldhoven

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in veldhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het gewenste model en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en selecteer een erkende installateur in Veldhoven. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Veldhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Veldhoven?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €600 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Star 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • ALPINA LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • H20 34 Metalcolor (Thermorossi), vermogen 27,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Veldhoven. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!