Pelletkachel kopen Bernheze

Vergelijk installateurs pelletketels Bernheze

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bernheze kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je praktische toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 5472

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere zaken. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bernheze een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Rondo Glas van het merk GallusOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bernhezegebruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €187,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bernheze vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Bernheze waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bernheze

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en voordelige beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in bernheze


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. je huis. Denk aan het type woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga voor een erkende installateur in Bernheze. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Bernheze


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bernheze?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €950 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sally (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 260 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Compact Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bernheze. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5471, 5472.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente