Pelletkachel kopen Eersel

Vergelijk installateurs pelletketels Eersel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eersel kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze pagina tref je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5521

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eersel geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de icona Mirror LX up 9 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Eerselverbruikt 3580 kWh stroom en nog eens 3580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €186,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eersel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Eersel waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eersel

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eersel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen ten aanzien van uw woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Eersel. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eersel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eersel?

Momenteel bestaan er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Caméo (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna / Paula (Bronpi), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • 3001 / PMoodPlus / PKokkolaPlus (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eersel. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5520, 5521.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente