Pelletkachel kopen Voerendaal

Vergelijk installateurs pelletketels Voerendaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voerendaal kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze tool lees jij waardevolle adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6367

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6367
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Voerendaal geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Karyn 9 van het merk Royal / PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Voerendaalverbruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €185,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Voerendaal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Voerendaal waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Voerendaal

Een effectieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in voerendaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen wat vragen omtrent het huis. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een goede installateur in Voerendaal. Let op reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Voerendaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Voerendaal?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is schommelt tussen €700 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Nara (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Shard (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Voerendaal. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6312, 6367.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente