Pelletkachel kopen Jabeek

Vergelijk installateurs pelletketels Jabeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jabeek kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website tref je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6454

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6454
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Jabeek misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Flora (Air) van het merk RedOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Onderbankengebruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Jabeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Jabeek waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Jabeek

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in jabeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Jabeek. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Jabeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Jabeek?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €800 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • CLUB HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-6 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Manchester (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Jabeek. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6454.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!