Pelletkachel kopen Schinveld

Vergelijk installateurs pelletketels Schinveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schinveld kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6451

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6451
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schinveld iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Margherita Hydro van het merk RedOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Onderbankenverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Schinveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Schinveld waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Schinveld

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in schinveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen inzake uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Schinveld. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Schinveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Schinveld?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €900 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SUITE HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-2 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Heritage (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Schinveld. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6450, 6451.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!