Pelletkachel kopen Merkelbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Merkelbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Merkelbeek kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze website bekijk je toepasbare gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 6447

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6447
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Merkelbeek misschien we dé oplossing. Denk aan de Klea 10 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Onderbankengebruikt 3440 kWh stroom en stookt 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €192,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Merkelbeek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Merkelbeek waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Merkelbeek

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende optie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in merkelbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande uw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een professionele installateur in Merkelbeek. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Merkelbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Merkelbeek?

Er zijn op dit moment verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • MUSA HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-9 (JustFire), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • cs 75 (Heatdesign), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Merkelbeek. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6447.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!