Pelletkachel kopen Simpelveld

Vergelijk installateurs pelletketels Simpelveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Simpelveld kopen stelt jou in staat om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze website check jij toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 6369

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteSimpelveld
Postcode6369
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Simpelveld geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Manchester van het merk HergomNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1400
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Simpelveldverbruikt 2990 kWh stroom en 2990 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Simpelveld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Simpelveld waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Simpelveld

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan benut worden voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in simpelveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen inzake de woning. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een goede installateur in Simpelveld. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Simpelveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Simpelveld?

Hedendaags vind je velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €950 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Elegance (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Simpelveld. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6369.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente