Pelletkachel kopen Landgraaf

Vergelijk installateurs pelletketels Landgraaf

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Landgraaf kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool lees je waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6371

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei variabelen. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteLandgraaf
Postcode6371
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Landgraaf zeer interessant. Denk aan de LUCE LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landgraafconsumeert 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Landgraaf vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Landgraaf waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Landgraaf

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in landgraaf


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u wat vragen over jouw woning. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Landgraaf. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Landgraaf


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Landgraaf?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €450 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Evo Aqua 15 (SHT LOHBERGER), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Landgraaf. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6370, 6371, 6372, 6373, 6374.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!