Pelletkachel kopen Bingelrade

Vergelijk installateurs pelletketels Bingelrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bingelrade kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref je accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 6456

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Postcode6456
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bingelrade zeer interessant. Een voorbeeld is de BellaVista (R) Plus van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Onderbankengebruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bingelrade vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Bingelrade waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bingelrade

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in bingelrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een betrouwbare installateur in Bingelrade. Vraag naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bingelrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bingelrade?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €900 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • MUSA HYDROMATIC 24 (MCZ), vermogen 23,9 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-4 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • Scan-Line Greenfire 100 (Heta), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bingelrade. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6456.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!