Pelletkachel kopen Geersdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Geersdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geersdijk kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool lees je toepasbare informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4494

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geersdijk geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Pretty C Decor en Glass van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Noord-Bevelandverbruikt 2550 kWh stroom plus 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €139,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Geersdijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Geersdijk waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Geersdijk

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in geersdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent jouw woning. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Geersdijk. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Geersdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Geersdijk?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €850 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ST04A-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Milla H 12 (EdilKamin), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Geersdijk. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4494.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!