Pelletkachel kopen Colijnsplaat

Vergelijk installateurs pelletketels Colijnsplaat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Colijnsplaat kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt verschillende soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl lees je waardevolle info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 4486

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Colijnsplaat zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Mietta van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Noord-Bevelandgebruikt 2550 kWh stroom en 2550 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €139,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Colijnsplaat vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Colijnsplaat waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Colijnsplaat

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €750 per kachel.

pelletkachel installateurs in colijnsplaat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een uitstekende installateur in Colijnsplaat. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Colijnsplaat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Colijnsplaat?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Aline (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Blade H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Colijnsplaat. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4486.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!