Pelletkachel kopen Kamperland

Vergelijk installateurs pelletketels Kamperland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kamperland kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website bekijk je handige informatie die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4493

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4493
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kamperland zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Green 10 van het merk FairOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Noord-Bevelandverbruikt 2550 kWh stroom plus nog eens 2550 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €139,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kamperland vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Kamperland waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kamperland

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie zorgt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in kamperland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen over je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een betrouwbare installateur in Kamperland. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kamperland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kamperland?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €400 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sabine (Gallus), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • IDROPELLBOX 30 (EdilKamin), vermogen 27 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kamperland. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4493.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!